Регіональний офіс водних
ресурсів у Рівненській області

Для водокористувачів на території Рівненської області видача дозволу на спеціальне водокористування здійснюється територіальним органом Держводагентства, а саме – Сектором у Рівненській області Держводагентства (м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 62-55-21) через Центр надання адміністративних послуг (м. Рівне. майдан Просвіти, 2, тел. (0362) 64-89-29.

З 4 червня 2017 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру», Водного кодексу України, Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» видачу дозволів на спеціальне водокористування буде здійснюватись Держводагентством України та його територіальними органами.

Водокористувачі, що забирають або використовують менше 5 куб.м на добу не потребують отримання дозволу.

Для одержання дозволу на спеціальне водокористування водокористувачам необхідно звертатися до центру надання адміністративних послуг із заявою, до якої додаються:

  • обґрунтування потреби у воді з помісячним нормативним розрахунком водокористування і водовідведення;
  • опис та схема місць забору води та скиду зворотних вод;
  • нормативи гранично допустимого скидання (гдс) забруднюючих речовин у водні об’єкти із зворотними водами (з розрахунком на кожний випуск (скид) окремо);
  • затверджені індивідуальні технологічні нормативи використання питної води (для підприємств та організацій житлово-комунального господарства, суб’єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водопостачання та/або водовідведення);
  • копії правовстановлюючих документів на водні об’єкти (для орендарів водних об’єктів).

Відповідно до статті 49 Водного кодексу України подання заяви про одержання (анулювання) дозволу на спеціальне водокористування та відповідних документів, а також видача (відмова у видачі, анулювання) цього дозволу може здійснюватись в електронній формі.

Інформаційна система «Портал е-послуг Державного агентства водних ресурсів України» розміщується за  адресою:  https://e-services.davr.gov.ua.

Інформаційна система «Портал е-послуг Державного агентства водних ресурсів України» працює у режимі он-лайн та є доступним усім користувачам мережі Інтернет, які пройшли процедуру ідентифікації та автентифікації на Порталі із використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації id.gov.ua.

 

Зразок заповнення:

Заява
 

Записати зразок заяви

Нормативний розрахунок водокористування
 

Записати зразок заповнення

 

Наші контакти

 м.Рівне, вул.Кавказька 7

 (0362) 63-36-43

 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 (0362) 62-09-76

 http://rivnevodres.gov.ua

 
Scroll to top